Spaţiu verde distrus la grădiniţa 169

Ţinând cont de lipsa de reacţie a autorităţilor la sesizările noastre, ne-am hotărât să deschidem acest blog pentru a prezenta situaţia grădiniţei 169 din str. Pucheni nr. 55 – sectorul 5, în apropierea căreia locuim.

La această grădiniţă, exista un spaţiu verde destul de mare, în care copiii puteau zburda în voie. De aici şi numele grădiniţei – Paradisul Verde. Din păcate, în a doua jumătate a lunii noiembrie,  au început lucrări de betonare a spaţiului din faţa grădiniţei.

Distrugerea acestui spaţiu verde va avea ca efect creşterea poluării în zonă. Sănătatea copiilor poate fi grav afectată pe termen mediu şi lung. Având în vedere acest lucru, am solicitat Primăriei sectorului 5 şi Gărzii de Mediu să verifice legalitatea acestor lucrări, dar răspunsul a întârziat să apară. Lucrările au continuat, iar terenul de fotbal/tenis este aproape gata.

Lipsa de reacţie a autorităţilor este cu atât mai surprinzătoare cu cât România a primit deja un avertisment final cu privire la calitatea aerului. În Bucureşti, nivelul prafului este dublu faţă de limita maximă admisă. Dacă nu se iau măsuri, se va declanşa procedura de infringement, iar România va plăti o amendă de 100.000 euro pe zi. Pentru amănunte: http://www.jurnalul.ro/stire-special/100-000-de-euro-pe-zi-amenda-pentru-poluare-529345.html .

Ceea ce  ne propunem eu şi câţiva dintre părinţii copiilor care merg la această grădiniţă este ca terenul de beton să dispară şi să se reamenajeze spaţiul verde. Ştim că va fi dificil. Au avut deja loc încercări de intimidare. Totuşi, suntem hotărâţi să facem toate demersurile. Rugămintea noastră este să popularizaţi existenţa acestei probleme. De asemenea, aşteptăm eventualele dvs. sugestii cu privire la ce am mai putea face pentru ca respectivul teren să redevină spaţiu verde.

Vă mulţumim anticipat pentru orice sprijin.

Mihai Badea

(+ părinţi ai copiilor care merg la grădiniţa Paradisul Verde)

6 Responses to “Spaţiu verde distrus la grădiniţa 169”

  1. florin Says:

    nu mar deranja terenul de fotbal dar se inchiriaza si bani ? basca ca pe parinti copiilor ii jehmaneste de bani e.t.c doamna Constanta.

  2. Dinut Says:

    Din cate am vazut eu nu se poate inchiria pe bani pentru ca este destinat se pare exclusiv pentru optionalele copiilor.
    Ahhh da pai d-an Constanta Sima e specialista sa isi umple buzunarele cu spagi de pe la Danone si Zuzu iar preturile la mancarea copiilor se scumpesc de la an la an.

    Ce sa mai zicem de cum sunt tratati cei care isi duc copiii acolo…Intrebarea e cat timp o sa mai dureze situatia asta de dictatura si tiranie din partea doamnei directoare….prob nu prea mult pentru ca la un moment dat isi va rupe gatul cu siguranta..pt ca se va intoarce impotriva ei tot ce a facut in atatia ani de zile.

  3. ALEX Says:

    Si se continua pe acelasi sistem.
    Nu stiu ce competente are “Doamna Director Sima Constanta” dar sigur nu in acest tip de invatamant. Studii terminate la 50 ani. Nu are metoda si nici legatura cu functia de conducere.Chiar daca este acoperita de hartii( gen studii, cursuri de specializare probabil facute pe pile ) o tradeaza comportamentul. O persoana educata nu se comporta astfel ( nu are cum), nivelul. Se vad persoanele ” numite” fata de cele care ajung intr-o functie prin forte proprii. II trebuie sigur un control psihiatric amanuntit – nu este facuta pentru a lucra cu copii ( lipsa metoda, lipsa caracter, ton ridicat ( a se citii tipete). Comportamentul dansei este de nivelul unui sef de sectie sau gen ” santier” sau CAP. Nu discuta, tipetele si jignirile sunt la ele acasa si in continuare se cer bani ( ok) dar nu se justifica sau se observa investitia. Orice intrebare este primita ca o amenintare si ti se raspunde pe masura. De ce nu i se verifica acestei doamne declaratia de avere- este o persoana cu functie publica ( sustinuta se pare de anumite persoane). Nu se fac licitatii ( asa cum este normal). Firmele implicate au legaturi familiale sau ‘contacte’ ( ca s-a mai desteptat). Cuvantul ‘politie’ este folosit cu sens de amenintare ( drept pentru care daca esti politist esti binevenit), pentru ca dansa nu-si imagineaza ca acest sistem este pus in slujba cetateanului. Acest tip de ( amenintare si comportament) reflecta anumite legaturi cu persoane din sistem ( sunteti folositi, nu va place in mod special). Foloseste cuvantul politie si daca cineva ii vorbeste pe acelasi ton.
    Deci, in continuare se tolereaza acest tip de comportament. Nimeni de la minister nu se autosesizeaza. Controalele sunt superficiale ( lapte si miere pe moment). Nu va luati dupa aparente. Faceti ancheta, vorbiti cu parintii- separat nu in sedinta deschisa. Nu vom progresa niciodata cu astfel de elemente. Pacat

  4. Doru Says:

    Sustin cele de mai sus. Directoarea este sub orice critica. Nu este facuta pentru aceasta meserie. Orice recomandare inseamna o amenintare. Nu se poate dicuta cu ea. Orice s-a propus- chiar argumentat, nu a fost luat in considerare. Sa se faca o evaluare ( gen chestionar) cum se face si in alte institutii, dar sa nu fie depuse la gradinita. Nu face nimic daca nu-i iese un beneficiu. O schimbare ar fi benefica.

  5. Sofia Says:

    Subscriu cele de mai sus

  6. nicoleta Says:

    este revoltator. mi am mutat copilul de la acea gradinita pentru ca nua veau voie copiii sa iasa sa se joace.Copilul meu a fost lovit de o educatoare asa ca am preferat s aplec

Leave a comment